Laat 2017 in schoonheid beginnen

Vanaf begin januari tot eind maart 2017 kan je je inschrijven in één van beide categorieën : schoonheidsspecialiste of schoonheidssalon.  Het volledige wedstrijdreglement kan je raadplegen via http://www.schoonheidsspecialiste-van-het-jaar.be/inschrijvingsformulier/#wedstrijdreglement.

kennis – ervaring – vakkundigheid – opleiding – coaching – uitstraling – inzet – liefde voor het vak – spontaniteit – beroepsbekwaamheid –  vriendelijkheid – spontaniteit, hygiëne – stiptheid – innoverend – personeelsrespect

Verder praktisch verloop award

Na jouw inschrijving ontvang je in april de vragenlijst m.b.t. de jurering. Deze schriftelijke uitwerking, aangevuld met een visueel aspect, dient uiterlijk voor 10 juni in het bezit te zijn van de organisatie samen met een kopie van jouw vakdiploma.  Om de jury te overtuigen vragen we ofwel een professioneel filmpje van jouw zaak of een powerpoint presentatie zodat we een beter idee kunnen krijgen van wie je bent en waar je voor staat.

Ter ondersteuning als marketingtool word je zaak  tevens gratis opgenomen op de beauty- en wellnessfinder www.belbeauty.be met de optie Premium ter waarde van 125 €.
Aansluitend beoordeelt de vakjury de inzendingen tijdens de zomermaanden en maakt op basis hiervan een selectie van (minimaal) 15 genomineerden.

In de maand september 2017 worden deze genomineerden bezocht door een onafhankelijk persoon/mystery guest. In dit kader geef je ook  toestemming om een kosteloze behandeling aan te bieden aan het jurylid/mystery guest die zich na afloop kenbaar zal maken aan de hand van een identiteitsbewijs.

In oktober 2017 selecteert de vakjury de winnaars. De genomineerden worden een laatste maal uitgenodigd op een nader te bepalen locatie waar de vakjury aanwezig zal zijn.  Hier zal je aan de hand van een korte pitch jouw zaak voorstellen.  Tijdens deze dag krijg je ook nog een aantal  praktische tips en tricks mee qua presentatie en coaching, die handig zijn voor de uiteindelijke uitreiking in november.

Samenstelling vakjury

De samenstelling van de onafhankelijke vakjury is een afspiegeling van de markt en zal de manier van werken, verkopen en vooral de resultaten van de werkwijzes van de vakvrouwen of mannen beoordelen.  Zo bestaat de vakjury ondermeer uit een afgevaardigde van een beroepsfederatie voor vakinhoudelijke zaken, een vakvrouw met ervaring, een redactrice van een vakblad, een beautycoach,…

Aandachtspunten vakjury

Zij zullen voornamelijk kijken naar de knowhow en positionering, de zakelijke kant en de bedrijfseconomische aspecten.   Wie durft vooruitstrevend te denken en werken en wie heeft voldoende vakkennis op het vlak van producten, apparatuur, manuele technieken, huidverzorging, huidverbetering en/of verjonging.

In eerst instantie zal de vakjury letten op een degelijk financieel businessplan en marketingplan.  We vragen geen details maar willen wel zien hoe je jouw zaak in de toekomst verder wenst uit te bouwen.   Speciale aandacht gaat ook uit naar hoe je de verkoop aanpakt.  Kandidaten die een stevige toekomstvisie kunnen voorleggen hebben zeker een voetje voor.

Prijzenpakket voor de winnaars

We hebben al heel wat in petto en het prijzenpakket groeit nog elke dag. Zo hebben we onder meer :

  • reclame in consumentenbladen
  • waardebons te besteden bij wellness-groothandels
  • beauty coaching pakket
  • opleiding/coaching social media beheer
  • begeleiding op het gebied van marketing en ondernemen
  • redactionele verschijning in een consumentenblad
  • juwelendisplay voor verderverkoop
  • online zichtbaarheid op belbeauty.be
  • productenpakketten van deelnemende sponsors…

De prijzenpot bestaat uit minimaal € 12.500 aan consultancy uren en producten van een aantal partners en sponsors.  De winnaars van de twee prijzen vervullen gedurende 12 maanden actief de rol van ambassadrice voor het vak van schoonheidsspecialiste of schoonheidssalon. 

Uiteraard zien wij er naar uit om u als deelnemer voor 2017 voor dit unieke event te mogen begroeten en moge de beste winnen.  Bij vragen contacteer ons gerust via info@schoonheidsspecialiste-van-het-jaar.be

 

 

Comments are closed.