HOOGDAG van de Beauty & Wellness sector

Donderdag 16 november 2017 mag ongetwijfeld bestempeld worden als dé hoogdag voor de Vlaamse Beauty & Wellness Sector. Niet minder dan 255 feestelijk uitgedoste gasten deelden die avond in het prachtige kader van de Antwerpse Stadsfeestzaal in de feestvreugde. De gouden ornamenten van dit historisch pand vervaagden in het niets bij de uitreiking van de prestigieuze eretitels van ‘Schoonheidsspecialiste en Schoonheidssalon van het jaar 2018’.

Gedurfd en geslaagd

Voor initiatiefnemer Ronny Van Cutsem van Sonar Media & Pr was de organisatie van deze feestavond niet enkel een gok en een sprong in het onbekende, maar tevens een lang gekoesterde droom om voor deze hem vertrouwde sector een nieuwe boost en een toekomstgericht elan te creëren. Na een voorbereiding van bijna twee jaar is hij erin geslaagd om, met de steun van Besko, de Beroepsvereniging voor Schoonheidsspecialisten, tal van prominente partners & sponsors en met een legertje enthousiaste medewerkers een event te organiseren dat qua stijl en inhoud ongetwijfeld een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op het collectief geheugen van de Vlaamse Beauty & Wellness Sector.

Kwaliteit door competitie

De uitreiking van de fel gegeerde trofee voor ‘Schoonheidsspecialiste & Schoonheidssalon van het jaar’ vormde het absolute hoogtepunt van deze feestavond. Na een maandenlang professioneel uitgevoerd traject duidde de deskundige jury uiteindelijk de kandidates voor deze titel in beide categorieën aan. Na een strenge en rechtvaardige selectie mocht een emotioneel ontroerde Stephanie Vanlede van Wellness Belle Histoire uit Sinaai (O-V) de welverdiende titel van ‘Schoonheidsspecialiste van het jaar 2018’ met trillende handen in ontvangst nemen. Dorine Verstraete van Sense of Beauty uit Kortrijk (W-Vl) kaapte, onder luide vreugdekreten van de met haar mee naar Antwerpen afgereisde schare vurige supporters, de titel van ‘Schoonheidssalon van het jaar 2018’ weg. Beide titels staan symbool voor duizenden hardwerkende vrouwen en mannen die met hun gedrevenheid, vakkennis, discipline en inzet ervoor zorgen dat ontelbare klanten mooier, beter, zelfverzekerd en supergelukkig hun schoonheidssalon verlaten.

Stephanie Vanlede van Wellness Belle Histoire uit Sinaai

Dorine Vierstraete - MindSphotography - 2011 11 16 - SSPVHJ - 147

Dorine Vierstraete van Sense of Beauty uit Kortrijk

De 10 genomineerden

Culinaire hoogmis

Bij een plechtige prijsuitreiking hoort, naar Vlaams/bourgondische traditie uiteraard ook een uitgebreide feestmaaltijd. Na een overvloedige receptie bij de ontvangst werden de gasten, onder de begeleiding van de ‘cheerleaders’ van de wervelende cabaretgroep ’t Schoon Vertier op ritmische muziek begeleid naar de voorbehouden plaatsen waar ze mochten genieten van een uitgebreid feestbanket dat werd ingezet met een rijkelijk buffet van koude vis- en vleesbereidingen, gevolgd door een ruime keuze aan warme gerechten en een gevarieerd desserten buffet. De Vlaamse actrice en zangeres Truus Druyts zorgde tussendoor voor de nodige animatie en ontpopte zich in haar gastrol als een vurige ambassadrice van de Vlaamse wellness-industrie.

 

Nieuw consumentenmagazine

http://belbeauty.be/belbeauty-be-magazine-nr-1/Als uit een hoorn van overvloed werd tijdens deze feestavond ook nog een gloednieuw magazine boven de doopvont gehouden. Met ‘Belbeauty Magazine’ gelinkt aan de website belbeauty.be wil Ronny Van Cutsem een continue band smeden tussen alle actoren en geïnteresseerden uit de Vlaamse wellness-sector en hen informeren over de laatste stand van zaken en alles wat reilt en zeilt in deze steeds in belangrijkheid toenemende succes-branche. Na de overtuigende ‘Special – Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste van het jaar 2018’ wordt deze nieuwe publicatie zonder twijfel een uniek tijdschrift dat via de schoonheidssalons en wellnesscentra in Vlaanderen zal verspreid worden.  Klik hier voor een link naar Belbeauty Magazine.

 Door Walter Ego

Comments are closed.