Derde uitreiking “Beste Schoonheidsspecialiste/-salon van het jaar 2020”

Op 30 november vonden meer dan 200 gasten de weg naar het prachtige en feestelijk versierde Kasteel van Brasschaat voor de derde uitreiking van Schoonheidsspecialiste van het jaar. Een topeditie!

De gasten werden warm verwelkomd met champagne en hapjes en in de verschillende sfeervol aangeklede zalen konden ze kennis maken met de sponsors en hun producten. Daarna werd iedereen uitgenodigd naar de benedenverdieping voor het diner en de uitreiking van de Awards voor Beste Schoonheidsspecialiste van het Jaar en Beste Schoonheidssalon van het Jaar. Romina Paret uit “Boer zoekt vrouw” zorgde voor de presentatie.

In zijn welkomstwoord onderstreepte organisator Ronny Van Cutsem van het communicatiebureau Sonar Media het belang van deze wedstrijd voor het beroep en hij dankte de sponsors voor hun steun, alle deelnemers voor hun inzet en gedrevenheid en de jury voor hun aandeel.

De hoofdsponsor : Besko, de beroepsfederatie.

De diamond sponsors : Mesoestetic, Germaine de Capucini en Celestetic

Gold sponsor: Biodroga.

De silver sponsors: Shortcuts, Cosmentis, Webdolfijn en Coach Belgium

Opvallend was opnieuw de diversiteit van de kandidaten: alle leeftijden, korte of lange ervaring, jong of iets minder jong, afkomstig uit alle hoeken van Vlaanderen, van West-Vlaanderen tot Limburg en de Kempen.

Daarna was het de beurt aan de voorzitter van de beroepsfederatie Besko, John Boeckx, die uitlegde dat de slogan van Besko ‘Uw schoonheid in veilige handen’ geen ijdele woorden zijn ook al is de vestigingswet in België intussen afgeschaft. In het kader van ‘levenslang leren’ is de werking van Besko vandaag (met o.a. studiedagen, cursussen, bijscholingen, het vakblad Hebe en de vakbeurs Estetika) daarom des te belangrijker en hij onderstreepte ook dat schoonheidsspecialiste een verzorgend en geen medisch beroep is.

 

Stephanie Van Lede, Nina Derwael, Peggy Lemmens en Wanda Van Oeffelen, winnaressen van vorige jaren, vertelden enthousiast over de boost die de Award winnen voor hun bedrijf en voor hen persoonlijk heeft betekend. Bewuster bezig zijn met je onderneming, jezelf in vraag stellen, een boost voor je zelfvertrouwen, nieuwe klanten en heel veel positieve reacties waren hun conclusie.

Meedoen is winnen

De 6 kandidates voor de Award voor Beste Schoonheidsspecialiste van het jaar kwamen zich op het podium voor te stellen aan het publiek: Hilde Renier van Esthetiek Renier (Lichtervelde), Julie de Mûelenaere van Coquette (Ardooie), Evy Thielens van Purevy (Kortessem), Stefanie Van Spaendonck van Beautique (Kalmthout), Stefanie Severino Fernandes van Diosa (Merksem), en Debby Vermandel van Schoonheidsinstituut Vermandel (Sint Niklaas). Zij onderstreepten elk op hun beurt hoeveel passie ze hebben voor het beroep, hoe belangrijk het is om je hart te volgen, mee te gaan met de tijd, nieuwe ontwikkelingen te volgen en aanwezig te zijn op sociale media. Daarna was het de beurt aan de 6 kandidates voor de titel Beste Schoonheidssalon van het Jaar. Els Raeymakers van instituut Elle (Emblem), Elke Vanraes van Beauty Salon Elke (Assebroek), Tamara Van Beethoven van Perle d’Eau (Westerlo), Kathleen Snyers van Huidcoach Kathleen (Beverlo), Nathalie Dedier van Due Face & Body (Roeselare), Maartje Van Loon van Apprenza (Poppel) stelden hun salon voor en vertelden over hun motivatie om mee te doen aan deze wedstrijd. Albert Zweers van Besko kwam op zijn beurt kort uitleggen welke criteria de jury hanteert en hoe die tot de eindbeslissing is gekomen. Hij legde ook nog de nadruk op de hoge gemiddeldes van de kandidaten die met hun punten vaak heel dicht bij elkaar lagen.

En de winnaar is…

Na de verloting met een prachtige prijzenregen van Preferred Partners : Liu Jo uurwerken, Thermae 2000 arrangementen, Nalu, Huis Dewinter accessoires en juwelen van Key Moments en C° 88, Moccamaster koffiezettoestel, Siam Mask, Men3 perfums, Elisabeth Landeloos juwelen, Iluigi olijfolie, steeg de spanning ten top en werden de namen van de winnaressen bekend gemaakt: in de categorie Schoonheidsinstituut van het Jaar werd Evy Thielens uit Kortessem de winnares, in de categorie Schoonheidssalon van het Jaar ging de Award naar Tamara Van Beethoven en haar team van Perle d’Eau in Westerlo. Evy verklaarde ontroerd dat ze niet verwacht had dat ze zou winnen, Tamara onderstreepte nog eens dat haar succes mede te danken was aan haar topteam en dankte ook haar man, die deel uitmaakt van haar team.

Na het applaus werd de spetterende afterparty op gang getrokken en werd er tot in de kleine uurtjes uitgebreid gedanst en gefeest. Alle gasten gingen tevreden naar huis met een prachtige goodiebag en het Belbeauty.be magazine vol interessante schoonheidsinformatie. Op naar de volgende editie 2020!

Edith Meyer

 

Comments are closed.